Výsledky a ohlédnutí za akcí Gizmania Scooter Day Rookie 2023

Druhý závod serie Scooter cup v Pardubickém skateparku je za námi. Ačkoli park každej z vás určitě moc dobře zná, i tak vám ho trochu představíme. V ČR není další podobný park jako je v Pardubicích ať už co do velikosti tak i do vybavení a zázemí. Letos byla na Rookie představena NOVÁ STREET ZONE, kde si mohl zajezdit každý = i diváci! Park je hodně zábavný na ježdění, plný velkých, rychlých překážek, dají se vymýšlet nekonečné varianty transferů a linií. Jeden z největších flyboxů v ČR za kterým následuje parádní step-up a wallridová zatáčka, perfektní double u-rampa se spinou, vertka, spousta railů a beden, spina... Kdo ve skateparku Pardubice nebyl, určitě se jeďte podívat!

Připomínáme, že 13. ročník závodu Scooter day Rookie byl, stejně jako loni, kvalifikačním závodem na letní MČR! Jak to funguje? Jednoduše - první 4 postupující z kategorií do 14ti a do 18ti let mají vstupenku ROVNOU DO FINÁLE MČR! Kdo jsou ti šťastlivci?

Z kategorie do 14ti let získávají vstupenku do finále MČR:

  • Tomáš Pekárek
  • Filip Skalík
  • Ondřej Roman
  • Bruno Bláha

A z kategorie do 18ti let pojedou rovnou do finále MČR tito jezdci:

  • Saša Vaňous
  • Jan Lexa
  • Ondřej Vančura
  • Ondřej Hrdlička

Gratulujeme! A těšíme se, až obhájíte nebo ještě vylepšíte svoje výsledky na MČR v Pardubicích!

Teď už k samotnému závodu. Zeptali jsme se nejpovolanějších účastníků závodu na pár otázek, celý rozhovor se speakerem Tomášem Lorencem, hlavním rozhodčím Johanem Walzelem a rozhodčími Ivanem Tučkem a Davidem Šenkýřem čtěte zde:

Jakub: Ahoj kluci, povidejte, jaký je váš celkový dojem z akce Rookie?

David: Zdar kubo, akce se mi líbila přišlo dost riderů i diváků a level ježdění byl fakt vysoký. Nikdo se vážně nezranil i přesto že riders museli jet kvalifikační jízdy ve dvou. Tomáš Lorenc akci suprově odspeakeroval. A stánek bistra Kubar s jídlem od tebe byl velmi fresh.

Tomáš: Yes, díky za poklonu Davide :-) Rookie mi taky přišlo naprosto super, ostatně jako každým rokem.

Ivan: Jo, za mě taky celkový dojem super! Přijelo fakt hodně lidí, takže se časový harmonogram uplně nestihnul splnit, ale i tak bylo vidět, že si riders závod velmi užili. Na druhou stranu rodiče na tribunách vůbec nevypadali že si to užívali, spíš mi přišlo jakoby tam některý seděli spíš za trest a jen čekali aby už závody skončily...

Jakub: Ivane, nedávno ses na exhibici ošklivě zrakvil, už víš, co přesně se ti stalo?

Ivan: No, uplná blbost, skákal jsem na gutovce 7ičky bs ding stranou desky a nevyšla mi rychlost. Jednu nohu jsem nechal na koloběžce a druhá zůstala na zemi. Jak se mi rozjely nohy, vykloubil jsem si koleno, takže mám něco s meniskusem a vazama (ještě se uvidí).

Jakub: Takže letos jsi závody hodnotil z pozice sedícího o berlích, to je dost na ho… Držíme palce, ať jsi brzo cajk! Alespoň jsi měl dost času pozorovat, jak se česká freestyle scooter scéna posouvá! Který riders ti utkvěli nejvíc v paměti?

Ivan: Určitě kdo mi utkvěl v hlavě je Saša který zaslouženě vyhrál v kategorii do 18ti let! Jeho flow v parku a celá jízda byla fakt něco! Taky mě překvapila Andrea, jediná holka v kategorii do 18ti let co skončila na krásném 10 místě. Suprovej výkon zajet 50 dalších borců! Byli tací, co se ptali, kolik přidáváme holkám bodů :-D samozřejmě nic! Holky hodnotíme stejným metrem.

Tomáš: Přesně tak - nejvíce vyčníval Pardubický jezdec Saša, který absolutně zničil své konkurenty.

David: Jo no, Saša bezkonkurenční vítěz! Předvedl clean jízdu s transfery a triky jako nikdo jiný, besttrick desgrap scooterflip fingerwhip na první přes roh! Potom Lexík Honza který svým agresivním stylem dosáhl 2 místa odjel 720 heel whip v jízdě a nejvyšší wallride na stěně. No a Andrea Zlámalová mě taky hodně překvapila! Odjížděla fakt těžký triky!

Jakub: Souhlasím s váma! A myslím, že všichni zůčastnění taky. A doufám, že Andrea bude inspirací pro další holky v ČR, aby se toho nebály a začaly jezdit. Český freestyle scootering ukázal, že se ve světě neztratí zatím jen v klučičí kategorii. Věřim, že i holčičí kategorie by naše holky dokázaly hodně slušně zajet proti světovým špičkám!

Diváci vypadali nadšeně, co vy, byli jste spokojení s atmosférou?

Tomáš: Divákům to chvíli trvalo než se roztleskali ale atmosféra nakonec byla skvělá.

David: Riders se mezi sebou dost podporovali a navzájem se natáčeli. Je fakt, že atmosféra mohla být více vyhypená.

Jakub: OK :-D já jsem měl uplně opačnej dojem, tak příště budeme víc hypovat dav mikrofonem.

Ve skateparku je nová street plaza. Měl jsi možnost novinku okouknout? Jaká je?

Ivan: Nová strét zóna se ještě bude předělávat a to si veme na starost David Šenkýř. Určitě tam vznikne super místo na poježdění mimo park!

Jakub: Hlavně ve stínu, že jo.

David: Na street plaze je super, že se překážky dají posouvat - to hodně pomůže riderům v kreativitě. Musíme tam přidat rail a plaza bude skoro kompletní.

Jakub: A na závěr: je něco, co bys pro příště změnil, přidal, udělal jinak?

Ivan: Určitě příště pásky do skateparku a zakázat přistup nesoutěžícím chodit do skateparku. Děcka - mějte ohled k soutěžícím, co potřebujou trénovat na svoje jízdy!

David: Jo no, byl fakt nátřesk startujících, nikdo jsme nečekali, že přijde takový množství lidí. Jak to ale vyřešit pro příště to nevim, dvoudenní závod?

Tomáš: Vše bylo super, možná bych příště dal omezený počet jezdců.

Jakub: Díky za zpětnou vazbu, budeme na to myslet při organizavi příští akce a ta bude vymazlená k dokonalosti!

Nemůžu se dočkat, až se zase sejdeme na další pojezd! Čau!

Skatepark

Rookie 2022

Street Zone

Otevřey byly tyto kategorie:

Rookie do 9 let včetně

Junioři do 14 let včetně

Junioři do 18 let včetně

Pro zařazení do věkové kategorie je rozhodující ročník narození, tedy pro ročník 2023 se považují za:

„Rookie do 9 let včetně“  závodníci narození v letech 2014, 2015 a mladší

“Junioři do 14 let včetně” závodníci narození v letech 2013 - 2009

“Junioři do 18 let včetně” závodníci narození v letech 2008 - 2005

Czech Scooter Association, z.s.

Bubenské nábřeží 306/13, Hala č. 11

170 00 Praha 7 - Holešovice

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© Copyright 2022 czechscootering.cz All Rights Reserved.